A pattanásról

Ebrimycin® gél, az akne kezelésében

Mi is az akne?

Az akne azokkal a változásokkal kapcsolatos, melyek a pubertás-korban a gyermekkorból a felnőttkorba történő átmenetkor történnek. A hormonok - melyek a fizikai érést előidézik - a faggyúmirigyeket is több faggyú termelésére serkentik. A faggyúmirigyekre a legnagyobb hatást a hormonok közül az androgének gyakorolják, ezek mindkét nemben előfordulnak, de a férfiakban nagyobb mennyiségben.

A faggyúmirigy és egy szőrszál együtt egy egységet alkot, melyet folliculusnak nevezünk. A pubertás korban a bőrsejtek, melyek a folliculust bélelik elkezdenek gyorsabban leválni. Azokon az egyéneken, akiken akne keletkezik, a sejtek leválása és összetapadása kifejezettebb, mint azokon, akiken nem fejlődik ki akne. Mikor a sejtek keverednek a fokozottan termelt faggyúval ez eltömítheti a folliculus nyílását. Mindeközben a faggyúmirigyek tovább termelik a faggyút, és feltöltik a folliculust faggyúval.

Ezen kívül az egészséges bőrön is megtalálható baktérium: a P. acnes elkezd gyorsan szaporodni az eltömődött szőrtüszőben. Ezek a baktériumok irritáló anyagokat termelnek, melyek gyulladást okozhatnak. Néha a folliculusok fala megreped, és így a gyulladás átterjed a környező szövetekre. Ez az a folyamat, melyben az aknés léziók a fekete mitesszerekből a pattanásokon keresztül a csomókig létrejönnek.

Miért jó az Ebrimycin®?

  • Mert szintelen, átlátszó, kocsonyás gél, nappal is alkalmazható, nem hagy foltot.
  • Nem szívódik fel a hatóanyaga, ezért nincs általános mellékhatása, nem toxikus, terhesek és gyermekek is használhatják.
  • Kiváló tolerancia jellemzi, erős antibakteriális hatása van.
  • Vékonyan kell kenni az arcra.
  • 3-4 hetes kúra elég.
  • Benőtt körömre és bármely más, bakteriális bőrfertőzésre adható.