Hagyomány és minőség Önért és családjáért -

ez fémjelzi a pécsváradi PannonPharma Kft. munkájának minden ágát.

A Mecsek keleti vidékén, a Zengő lábánál fekszik a gyönyörű kisváros Pécsvárad. Műemlékei, nevezetességei jelzik a hajdani királyi alapítású egyházi központ méltóságát.

A magyar gyógyítás, gyógyszerészet megszentelt helye volt a pécsváradi vár, egykori bencés monostor. Ennek alapítólevele 1015-ben – a magyar írásbeliségben előszőr – megemlíti, hogy az alapító Szent István király a monostorhoz a betegek számára gyógyító szolgákat, a gyógyító növények gondozására kertészeket, a terápiához fürdőmestereket rendelt.

Ebben a környezetben találta meg székhelyét a PannonPharma gyógyszergyár. A 90-es évek végén a pécsi kis laborból kialakított üzemet váltotta fel a pécsváradi gyógyszergyár, ami ma már szerves része a kisváros közösségének és kiszolgálója a magyar betegeknek.

A PannonPharma Kft. 1995. óta gyógyszergyártást (saját és bérgyártást egyaránt), és ehhez kapcsolódóan gyógyszer-analitikai, gyógyszeripari kutatást, fejlesztést (K+F) valamint gyógyszeripari minőségfejlesztő tevékenységet végez.

A Pécsváradhoz fűződő gyógyszerészi gyökerek alapján a cég a "Hagyomány, minőség Önért és családjáért!" jelszó alatt foglalta össze tevékenységét, feladatát.

A kiélezett piaci verseny ellenére megmaradt teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak. A minőség pedig nemcsak a gyógyszerek előállításának, hanem a fejlesztés útjának is vezényszava lett.

A PannonPharma Kft. terméklistája immáron több mint hetven saját készítményt jegyez, melyek között megtalálhatók tabletták, kapszulák, granulátumok, oldatok, steril oldatok, kenőcsök és injekciók.

A PannonPharma Kft. szakmai elkötelezettséget vállalt a napjainkban újra népbetegséggé váló TBC elleni szerek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására.

A társaság tevékenysége az alábbi területeket fedi le:

  • Gyógyszergyártás (GMP)
  • Gyógyszerraktározás, eladás
  • Természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés
  • Mérnöki tevékenység, tanácsadás
  • Műszaki vizsgálat, elemzés

További hivatkozások: